Girişimcilik bir seçimdir

Hepimizin zihninizin derinliklerinde bir girişimci ruh vardır. Yaşadığımız düzende bu anlayışa ulaşmak için bir çok kapıyı aşmak gerekiyor. Türkiye’de yetiştiyseniz muhtemelen kıtlık zihniyeti ile bilinçaltınızı doldurdunuz ve para kazanmanın, yaşamanın, hayallerinizin peşinden koşmanın çok çok riskli bir şey olduğunu zannediyorsunuz. Bizi hayal kurmaktan bile korkutan bu düzende yaşamaktan memnun musunuz? O zaman bu yazıyı şimdiden terk edebilirsiniz. Yok ben girişimci ruhuma ulaşıp, iç huzuruma ulaşmak istiyorum diyorsan devam edelim!

“Her şeyin bir başlangıcı vardır.”

Sizden bir şey rica edeceğim. Hayatınızda gerçekleşen olumlu olayların bir zaman çizelgesini hazırlayın.  Düz bir çizgi çizin, madde madde ana başlıkları yazın. Şimdi bu maddeleri tek tek okuyun. Ardından kendinize şu soruyu sorun:

“Bu olumlu olayın gerçekleşmesini sağlayacak ne yaptım?”

Örnek bir madde yazayım:

” X isimli kurumsal şirkette çalışmaya başladım.”

Bu olumlu olayın gerçekleşmesi için ne yaptınız? Maddenin altına detaylı olarak yazmanızı istiyorum. Mutlaka bir şeyler yaptınız. Özgeçmişinizi göndermiş olabilirsiniz, yakınlarınıza haber vermiş olabilirsiniz, bir tanıdığınız orada çalışıyor olabilir onunla sohbet edip çalışmak istediğinizi söylemiş olabilirsiniz. Bu gibi aksiyonları listelemenizi istiyorum.

Siz bir şeyi istemezseniz, o gerçekleşmez. İsterseniz gerçekleşebilir veya alternatifler karşınıza çıkar. Olumlu düşünceler olumsuzu çekmez. Olumlu düşündükten sonra tabii ki olumsuz bir şeyle karşılaşabilirsiniz. Olumlu düşündükten sonra bunun pek bir önemi kalmıyor.

Tüm maddeleri bu soru ile cevaplandırdığınızda hayatınızda olumlu olan şeylerin şans oranını tespit etmiş olacaksınız. Her insan kendi şansını yaratır. Şans oranınızı da arttırmak tamamen sizin elinizde. Olumlu şeylerin gerçekleşmesi için ne kadar girişimde bulunursanız, şansınız o kadar artar.

Çevrenize karşı kulaklarınızı tıkayın ve içinizdeki girişimciyi uyandırın. Onu keşfedin. Zorluklar yaşayın, onları aşın. Korkularınızı yenin. Yeni dünya düzeni için girişimci ruhunuza ihtiyacınız var!

Unutmayın aklınızdaki fikirleri gerçekleştirirken yanılmadıysanız, girişimci değilsiniz.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir